tisdag 17 mars 2015

Vårvinter i Vittjärv

Vilket härligt väder vi bjuds på nu för tiden! Vårvintern är verkligen underbar när den bjuder på sådan här väderlek och vetskapen om att vi har hela våren och en lång sommar framför oss gör ju inte saken sämre. Vi har börjat vara i stugan mer och mer nu. Att sitta i solen på stugbron och slurpa kaffe gärna med en stickning eller en tidning i handen är en av mina absoluta favoritsysselsättningar. Vi trivs där allihopa så bra, till och med hunden blir alldeles tossig i sin bur när hon känner att vi svänger i på grusvägen mot stugan, då börjar hon pipa och krafsa på burdörren. När vi sedan släpper ut henne ur bilen är det en fröjd att se henne tokspringa runt hela stugtomten varv på varv i ren lycka.

Vi är ju relativt nya som stugägare och det finns massor att fixa med i vårt lilla slott, det är bara att blunda och välja. För ett par veckor sedan när vi satt på tidigare nämnda bron och drack tidigare nämnda dryck började Fredrik peta i en plywoodskiva som av någon anledning var fastspikad på halva framsidan av stugan. Lite mer pill och pet med en kofot och vår lilla stuga var nu en kulört rikare, under den gula skivan gömde sig det som förmodligen är stugans originalfärg. Framsidan var nu alltså både ljusgul och mörkbrun. Gaaah!!!

Jag panikade lite lätt och tvingade Fredrik att lova att den nya färgsättningen inte skulle vara längre än till semestern. Jag behövde dock inte oroa mig, om jag och Fredrik har svårt att komma till skott med saker och ting så är Fredriks morfar precis tvärt om. Det som ska ske ska ske på en gång, så även denna gång. Det har sågats och spikats i två helger och halva stugan har nu fått ny fin kostym Det blir så fint!

Vi har diskuterat alla världens kulörer med det senaste och förmodligen sista budet är att stugan kommer att förbli vit med vita knutar.

Lilla Gunsan trivs på bänken i solen. 
På återseende!
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar