måndag 13 april 2015

Inspiration


Om det finns något jag gör mer än syr, stickar, virkar, klipper och klistrar så är det att knarka inspiration på nätet. I timmar kan jag sitta vid datorn och klicka mig vidare från pysseltips till pysseltips. När jag ligger i sängen och ska sova kan kvällslektyren periodvis vara maffiga komplicerade stickbeskrivningar. Väldigt lite av de pysselidéer jag förälskar mig i blir någonsin en verklig produkt, en hinner ju inte allt här i livet. Ibland tar man en idé från ett pyssel och kombinerar det med en annan från ett helt annat pyssel och resultatet blir ett tredje pyssel. Ibland blir det bra, ibland blir jag supernöjd och känner mig oövervinnerlig och ibland hamnar hela alltet i soporna utan att passera "gå".

En webbplats som jag kan stanna upp vid väldigt länge är Craftsy. Där finns massor med matnyttigt för den pysselsugne i ett helt gäng olika tekniker. Bara att välja mellan stickning, virkning, sömnad av olika slag, smycketillverkning, fotografering, matlagning, bakning mm mm. Du kan välja mellan att köpa en online-kurs i en teknik du vill lära dig eller ladda ner ett mönster, det finns både de som är gratis och de som kostar en slant. Dessutom kan du inspireras av andra medlemmars färdiga alster. Det enda som kan vara en nackdel med Craftsy är att allt är på engelska. Här kommer ett liiitet axplock av de jag kan gå igång på:













Jag försökte verkligen få till ett collage med alla bilder men min måndagströtta hjärna ville inte samarbeta. En annan gång kanske.

Hoppas du blir lika inspirerad som jag.

/Maria



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar