tisdag 25 augusti 2015

Vi har varit på turné...

Oskar har ett trädkojsbygge i stugan som det entusiastiskt byggdes på i början av sommaren men som sedan stannade av. Han har rivit och börjat om och inte riktigt hittat ett bra sätt att bygga. Det var då jag kom på idén att vi skulle besöka trädhushotellet i Harads. Harads ligger bara 4 mil från vår stuga och 8 mil hemifrån, ändå har vi aldrig kommit på tanken att åka dit tidigare. Ibland är man mer än lovligt trögtänkt.

Tyvärr är det ruskigt dyrt att bo i trädhusen men det fanns även möjlighet att gå en guidad tur bland träden med möjlighet att titta in i ett par av rummen  för 150 kr/person och det nappade vi på.

Före visningen tog vi en kaffetår på Brittas pensionat som har samma ägare som Treehotel och som även serverar frukost och middag åt trädhotellets gäster. Vilket underbart ställe, bara det gjorde resan på klassiskt norrbottniska skitvägar med ständiga vägarbeten väl värd. Massor med gamla prylar i varje vrå, ögongodis var man än vände sig och som pricken över i blommande  Mårbackapelargoner i varje, självklart spröjsade, fönster. Det var som att gå in hos en gammal mormor som aldrig kastat en enda liten sak.
Brittas pensionat.
Välskött, genomtänkt och genuint. Helt klart ett ställe värd att besöka.
Ser du barnstolen till vänster om soffan. En sådan åt jag mina första potatisar i. 

Alla små gamla prylar som fanns överallt. Nästan så att ögonen gick i kors av allt tittande.
Sedan var det dax för rundturen. Vi blev guidade av ägaren själv som med stor stolthet berättade om hotellet och dess lite mer celebra gäster (Kate Moss t ex) och svarade på alla konstiga frågor. Han berättade att hotellet till största delen gästas av utländska gäster, många besöker Sverige i första hand för att bo i träden i skogen i Harads.

In på en stig och upp för en backe, så hittar man de sex unika rummen. Treehotel håller sig även med en egen helikopterplatta för de gäster som har extra bråttom till lugnet.

The birds nest. Det set verkligen ut som ett överdimensionerat skatbo. Skulle inte vilja stöta på den skatan som har ett så stort bo.

Ett UFO har fastnat i träden.

Blå kotten (?) heter den här röda byggnaden. 

Kabinen. Byggd i världens bästa by av Vittjärvshus.
The mirrorcube med speglar runt hela konstruktionen försvinner nästan bland träden. 
Om jag skulle få möjlighet att bo i ett av rummen en natt så skulle jag nog välja att bo i Kabinen. Den ser ut att ha den allra bästa utsikten. Och jag skulle nog välja att göra det sent på hösten, tänk att få sitta i ett träd och titta ut över ett frostvitt landskap. Det är nog mumma för själen det.

Snacka om att det är en alldeles vansinnigt knasig idé att bygga ett hotell där rummen hänger i träden men just därför är den så briljant. En sån där sak som man önskade att man kommit på själv. Oskar läste på en sida på nätet att två av Treehotels rum var topp 3 på en lista över världens bästa trädhus så det är en knasig idé i världsklass.

Om turen till Treehotel gav Oskar inspiration till vidare kojbygge? Ojaa, men nu pratades det om glaspartier, elektriska stegar och andra dyra och sofistikerade konstruktioner.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar